سوء تغذیه در بیماریهای مادرزادی قلب - مقدمه
بیماریهای مادرزادی قلب با ناهنجاریهای در ساختمان قلب , عروق و یا دریچه های قلب همراه می باشد .این ناهنجاریها در زمان تولد وجود دارند و اغلب خود را در دوران شیرخوارگی نشان می دهند. شدت این ناهنجاریها بسیار متغیر می باشد و ممکن است همراه با کبودی یا بدون کبودی باشند , و شایعترین عامل مرگ و میر دوران نوزادی ناشی از بیماریهای مادرزادی می باشند.اگر این بیماری همراه با نارس بودن شیرخوار یا بیماریهای ژنتیکی باشد اختلالات تغذیه ای شدیدتر نیز خواهد بود.
امروزه چون میزان موفقیت درمان بیماریهای مادرزادی قلب از طریق جراحی و انژیوگرافی مداخله ای بیشتر شده بنابراین ضروری است که توجه بیشتر در راستای افزایش رشد, تکامل ,کیفیت زندگی وبه حداقل رساندن سوء تغذیه این بیماران بعمل آید.اگر بیماری مادرزادی قلب ساده باشد و یا به یک مرحله جراحی قلب نیاز داشته باشد شرایط تغذیه ای کودک خیلی بهتر از حالتی خواهد بود که کودک بدلیل بیماری پیچیده قلبی به چندین نوبت جراحی قلب نیاز داشته باشد. از طرفی اگر کودک نیاز به جراحی قلب داشته باشد ولی به عللی جراحی عقب افتاده شود اختلال تغذیه ای شدیدتر خواهد شد.
شیوع:
بسیاری از شیرخوران مبتلا به بیماریهای مادرزادی قلب دربدو تولد وزن نرمال دارند و تعدادی از انها نیز مکن است در زمان تولد وزن کم داشته باشند . اگر این نوزادان با وزن نرمال متولد شده باشند و بیماری قلبی انها قابل توجه باشد اختلال رشد در دوره شیرخواری خود را نشان خواهد داد .
در واقع میزان سوء تغذیه در بیمارانی که درمان نشده اند حدود 50 تا 90 در صد می باشد.شدت و نوع سوء تغذیه بستگی به نوع بیماری مادرزادی قلب دارد .از جمله وجود کبودی , نارسائی احتقانی قلب و فشار بالای شریان ریوی .
بیمارانیکه کبودی ندارند ( غیر سیانوتیک ) معمولا فقط کاهش وزن دارند , درحالیکه بیماران سیانوتیک معمولا همراه با کاهش وزن , اختلال رشد قدی نیز دارند .هرچه طول مدت کبودی بیشتر باشد به همان نسبت شدت اختلال رشد نیز بیشتر خواهد بود .
آدرس مطب : شريعتي،بالاتر از سه راه ميرداماد ،بعد از مترو شريعتي ،جنب پمپ بنزين كوچه شواري اولين ساختمان پزشكان
تلفن : 22843289 - 021
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
علل سوء تغذیه در بیماریهای مادرزادی قلب
تاریخ انتشار : 1392-08-29تاریخ بروز رسانی : 1399-08-10 -
اقدامات درمانی سوء تغذیه
تاریخ انتشار : 1392-09-05تاریخ بروز رسانی : 1399-08-10
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .